sandalen voor steunzolen

Moet u in de zomer echt die dichte schoenen aan om steunzolen te kunnen dragen? Dat is een vraag die we vaak horen.
Een hoop mensen vinden het zomerseizoen soms een moeilijke periode moeilijk om steunzolen te dragen. Want, moet u dichte schoenen dragen, zelfs wanneer het warm is? Of zijn ook sandalen voor steunzolen geschikt? Wat is verstandig? We vertellen u er graag alles over.

Het dragen van sandalen met steunzolen

Velen trekken in de zomer liever sandalen aan dan dichte schoenen. Dat is begrijpelijk, want dichte schoenen kunnen ervoor zorgen dat de voeten warm worden in de zomer. Kunt u dan ook sandalen voor steunzolen gebruiken? In principe wel. U moet er alleen wel opletten dat de sandalen een voetbed hebben dat u eruit kunt halen. En dat ze stevig genoeg zijn voor steunzolen. Tegenwoordig zijn er steeds meer producenten van sandalen die uitneembare voetbedden verwerken in de sandalen. Dan kunt u in de zomer comfortabel op sandalen lopen wanneer u steunzolen gebruikt.

Sandalen voor steunzolen

Er is echter een aantal dingen waar u op moet letten bij het uitzoeken van sandalen voor steunzolen zodat u van maximaal comfort geniet. We zetten graag diverse aandachtspunten voor u op een rij zodat u de juiste sandalen kiest voor uw eigen zool.

Aandachtspunten bij het uitzoeken

  • In veel gevallen wanneer een uitneembaar voetbed wordt uitgenomen, blijft de rand van de buitenzool een beetje omhoog staan. Dit zorgt ervoor dat de steunzool goed in de omlijning valt en minder kan gaan schuiven. Dat is fijn voor de voeten.
  • Het is ook goed om te weten dat sandalen die een gesloten hiel hebben meer steun geven dan sandalen waarvan de hiel open is. Bij het kopen van sandalen voor steunzolen kunt u hier eventueel rekening mee houden.
  • Er zijn merken die onder het voetbed een flap onder de tenen maken. Dit is handig, want zo kunt u de neus van de steunzool er makkelijk onder schuiven. Zo kan de steunzool niet verschuiven. En op die manier is de kleur van de schoen zelf onder uw tenen zichtbaar.
  • Wanneer zo een flapje er niet is, dan is dat geen reden tot paniek. Wanneer de kleur van uw steunzolen niet echt lekker matchen met uw sandalen dan kunt er eventueel een voetsokje van katoen omheen wikkelen. Zo kunt u de steunzool erg makkelijk een andere kleur geven.
  • Een manier om de steunzolen aan slippers te bevestigen en te zorgen dat ze op hun plek blijven zitten, is door gebruik te maken van klittenband. Zo voorkomt u dat de zooltjes verschuiven.
  • Het is over het algemeen aan te bevelen sandalen iets kleiner te kopen dan de dichte schoenen zodat ze goed zitten. De zolen zullen hierdoor wellicht iets te groot zijn om in de sandalen te passen. Het is dan aan te bevelen een extra set steunzolen te kopen om in de sandalen te gebruiken.

Passende slippers voor elke voet

Een en dezelfde klassieke sandaal voor iedereen is vandaag de dag zeker niet meer aan de orde. Fabrikanten houden ook rekening met bijvoorbeeld een vollere voet of juist smalle voeten. Natuurlijk in combinatie met het gebruik van zooltjes. Zo worden er verschillende wijdtematen voor slippers aangeboden, met los voetbed. En vindt u altijd een passende sandaal voor uw voet en zooltjes. Door te kiezen voor sandalen met een uitneembaar voetbed, kunt u losse steunzolen hierin plaatsen. Zo geniet u van optimaal draagcomfort en kunt u ook in de zomer genieten van open schoenen.

Wij wensen u alvast een fijne zomer op sandalen met steunzolen!

Ps. Bekijk ook ons schoenadvies voor nieuwe schoenen voor steunzolen. En lees alles over schoenen voor steunzolen.