schoenen voor steunzolen

Schoenen voor steunzolen: waar op letten

Als u steunzolen heeft of aangemeten krijgt, is het belangrijk dat deze natuurlijk goed in uw schoenen passen. Echter, niet alle schoenen zijn geschikt om steunzolen in te plaatsen. De combinatie van de juiste schoenen voor steunzolen en op maat aangemeten steunzolen kan veel bijdragen aan een juiste houding, de gezondheid van uw voeten en het voorkomen van pijn aan bijvoorbeeld knieën, heupen of rug. We zetten graag voor u op een rij waar u op moet letten bij het kopen van schoenen als u steunzolen draagt.

Natuurlijk beoordelen we graag samen met u of uw schoenen geschikt zijn voor steunzolen. Neemt u vooral uw schoenen mee naar een afspraak, zodat we deze samen kunnen bekijken.

>>> Neem vrijblijvend contact met ons op <<< 

Vereisten voor schoenen voor steunzolen

Uitneembaar voetbed

Het is belangrijk als u schoenen gaat kopen om uw steunzolen in te plaatsen, dat het voetbed van de schoenen uitneembaar is. Zo kunt u deze vervangen door uw eigen zolen. Het wordt niet aangeraden om de steunzool op het originele voetbed te plaatsen. De schoen kan dan erg strak zitten. En de kans bestaat dat de steunzolen niet goed vlak liggen.

Schoenen voor steunzolen: model

Om de steunzool goed te kunnen plaatsen, is het belangrijk dat de schoenen een dichte hiel hebben. En goed gesloten kunnen worden, bijvoorbeeld met een veter- of klittenbandsluiting. Ook moet de schoen stevig zijn. Een slappe schoen zal immers minder ondersteuning bieden aan de steunzolen en deze niet goed op hun plek houden. Een stevige, goede schoen zal versteviging hebben onder de middenvoet. Ook een stevige schoen zal echter voldoende soepel moeten zijn ter hoogte van de bal van de voet. Dit helpt bij een goede afwikkeling van uw voet.

Hak onder schoenen

De optimale hakhoogte is maximaal 2 – 4 centimeter. Dit geldt trouwens voor iedereen, niet alleen voor mensen die steunzolen dragen. Daarnaast is een brede hak aan te bevelen, zodat u voldoende stabiliteit krijgt van de schoen. Bij veelvuldig gebruik zult u merken dat de hak iets kan afslijten. Het is belangrijk dit tijdig te laten repareren. Een scheef afgesleten hak en zool kan namelijk van invloed zijn op de stand van uw voeten.

Maat schoenen

Als u schoenen gaat passen, kijkt u normaal gesproken natuurlijk naar uw lengtemaat. Maar wist u dat schoenen ook een breedtemaat hebben? Het is belangrijk om te zorgen dat de schoen niet te smal is en gaat knellen. Kies schoenen die niet te spits toelopen, zodat u uw tenen goed kunt bewegen. Ook dient de voorzijde breed en hoog genoeg te zijn.

Aantrekkelijke schoenen voor steunzolen

Er bestaat vaak nog het beeld dat schoenen voor steunzolen oubollig zijn. Dit is hedendaags zeker niet meer het geval. Er zijn diverse schoenfabrikanten die aantrekkelijke schoenen ontwerpen waar u uw steunzolen in kunt plaatsen. Vlotte en modieuze schoenen die ondersteuning bieden aan steunzolen doen tegenwoordig niet onder voor andere modellen schoenen. Er is een breed aanbod beschikbaar, zodat er altijd iets passend voor u te vinden is.

Tips bij het dragen van steunzolen

  • Het is belangrijk dat u zowel uw schoenen als uw voeten goed laat ademen. Als u de hele dag gesloten schoenen draagt, kunt ´s avonds bijvoorbeeld sandalen dragen.
  • U kunt de steunzolen uit uw schoenen halen, zodat deze ook kunnen ventileren.
  • Als u last heeft van krakende zolen, kunt u talkpoeder onder de steunzolen strooien.
  • Om schimmels te voorkomen is het belangrijk om uw schoenen te laten uitdrogen. Als u last heeft van voetschimmel, is het belangrijk om dit te behandelen, ook in de schoen.

Lees ook onze post over schoenadvies op ons blog! En ontdek hier alles over sandalen voor steunzolen.