Andullatie Therapie

Andullatie therapie

Heeft u wel eens van andullatie therapie gehoord? Dit is een behandeling met een speciaal massagematras die bij chronische pijnklachten kan helpen. Als u last heeft van bijvoorbeeld rugklachten, osteoporose of fibromyalgie kan deze therapie helpen om de pijnklachten te verminderen. De aandoening zelf kan niet bestreden worden, het is dus echt een aanvullende behandeling.

Hoe werkt andullatietherapie

Tijdens een sessie andullatietherapie van 15 of 30 minuten ligt u horizontaal op het massagematras. Deze geeft infrarode dieptewarmte en wisselende pulserende trillingen. Door gebruik te maken van warmte kunnen de trillingen dieper doordringen in het weefsel. De trillingen zorgen ervoor dat de doorbloeding tot in de kleinste haarvaatjes gestimuleerd wordt. En de warmte zorgt dat u een gevoel van diepe ontspanning ervaart. Specifieke lichaamsdelen zoals de rug kunnen behandeld worden, al zult u de trillingen in uw hele lichaam voelen. U zult vaak in een korte periode meerdere behandelingen nodig hebben om te merken dat de pijnklachten duurzaam verlicht worden.

Tip: drink voor en na een andullatiemassage voldoende water. Zo kunnen de afvalstoffen afgevoerd worden.

Effecten in het lichaam

Het stimuleren van het zelfherstellende vermogen van het lichaam is waar het bij andullatie therapie om draait. Kort gezegd brengt andullatie therapie een aantal effecten teweeg in het lichaam:

 • De doorbloeding wordt gestimuleerd tot op het niveau van het kleinste haarvaten. Voedings- en bouwstoffen kunnen hierdoor naar uw lichaamscellen worden getransporteerd.
 • Het lymfesysteem wordt gereinigd (lymfe-drainage). Doordat afvalstoffen sneller kunnen worden afgevoerd, wordt er voor een stabieler immuunsysteem gezorgd.
 • Iedere spier-cel in het lichaam wordt individueel weer van energie voorzien, waardoor de algehele gezondheid wordt verbeterd.
 • Verdringen van negatieve pijnsignalen door positieve signalen. Ook wordt de aanmaak van endorfine, een lichaamseigen pijnstiller, gestimuleerd.

Het gevolg van een sessie andullatie is dat pijnklachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Rugklachten, spierkrampen, nekklachten, pijn ten gevolge van fibromyalgie of reuma worden sterk gereduceerd. Doordat de warmte van de infrarood lampen en trillingen nog een tijd in het lichaam na werken na een andullatie behandeling, heeft dat uiteindelijk een positieve werking op aandoeningen zoals artrose, migraine, hernia en diabetes.

Wanneer kan andullatie therapie baat hebben

Als u last heeft van één van de onderstaande klachten, kan andullatietherapie een gunstig effect hebben.

 • chronische (lage) rugpijn
 • botontkalking
 • pijnlijke gewrichten
 • pijnlijke en/of zwakke spieren
 • overspanning van de spieren
 • neurologische aandoeningen
 • herstel na zware sport prestaties
 • menopause

Of een andullatie behandeling ook voor u werkt, kunt u het beste zelf komen uitproberen. Neemt u vooral vrijblijvend contact op voor meer informatie of om direct een sessie te boeken. U kunt ook direct de tarieven voor een andullatie sessie bij Goessens bekijken.

Openingstijden

Maandag:    09.00 – 17.00 uur
Dinsdag:      09.00 – 17.00 uur
Woensdag:  09.00 – 17.00 uur
18.00 – 20.00 uur
Donderdag: 09.00 – 17.00 uur
Vrijdag:        09.00 – 17.00 uur

Adres

Pastoor van Haarenstraat 23
5464 VD Mariaheide
Regio Veghel
Nederland
Tel.
Email: info@goessenspodologie.nl

Afspraak maken

Weten waar uw klachten vandaan komen? Heeft u het gevoel dat uw houding niet juist is? Pijn in voeten of benen tijdens het sporten?