schoenadvies

Als u steunzolen draagt en op zoek bent naar schoenadvies voor het aankopen van nieuwe schoenen, mag u onze tips niet missen. Natuurlijk kunnen we ook tijdens een afspraak bij onze praktijk u meer schoenadvies geven. Vergeet u daarom niet om uw schoenen of sportschoenen tijdens een consult mee te nemen. Zo zorgen we er samen voor dat u op schoenen loopt die geen pijnklachten veroorzaken.

Steunzolen en nieuwe schoenen

Als u al podotherapeutische zolen, kunt u die meenemen naar de winkel. Indien mogelijk kunt u uw zolen in de schoenen plaatsen. Zo kunt u de nieuwe schoenen met uw steunzolen passen. Let er ook op of u het oorspronkelijke voetbed uit de nieuwe schoenen kunt halen. Zo kunnen uw steunzolen vlak in de nieuwe schoenen liggen. Hierbij moet u ook naar de dikte van de uitneembare binnenzool kijken. Als deze bijvoorbeeld een stuk dunner is dan uw steunzool, kan de schoen met uw steunzool erin te krap worden of gaan knellen op bepaalde punten. Bekijk ook onze overzicht met goede schoenen die we aanraden voor gebruik met steunzolen.

Schoenadvies: tips voor het kopen van nieuwe schoenen

Als u nieuwe schoenen gaat kopen, is het goed om op een aantal punten te letten. Zo zorgt u voor goed passende schoenen vol draagcomfort. Over het algemeen worden leren schoenen aangeraden. Leer is namelijk een materiaal dat duurzaam is, zich makkelijk laat vormen en goed ventileert. We delen graag meer schoenadvies voor de aanschaf van nieuwe schoenen.

 • Aangezien uw voeten in de loop van de dag wat kunnen opzetten, is het aan te raden schoenen in de namiddag te kopen.
 • Uw ene voet kan langer zijn dan de andere voet. Pas daarom beide schoenen in de winkel. En koop schoenen die goed zitten op de langste voet.
 • Als u staat is uw voet wat langer dan bij het zitten. Pas de nieuwe schoenen daarom altijd staand en loop er even op door de winkel.
 • Zorg dat u de schoenen bij het passen op de juiste manier sluit. En kies voor schoenen met een goede sluiting op de wreef. Kies bij voorkeur een vetersluiting die niet knelt of irriteert.
 • Let niet alleen op de schoenmaat, maar ook op de pasvorm van de schoen. Het is belangrijk de juiste lengte-en breedtemaat te kiezen.
 • Zoek ook schoenen uit met een stevige hielomsluiting. Dit vermindert de kans op het zwikken van uw enkels.
 • Voorkom dat tenen en nagels in de knel komen en pijnklachten veroorzaken. Zorg ervoor dat tenen vrij in de schoen kunnen bewegen.
 • Als de schoen goed past zit het buigpunt van de schoen onder het buigpunt van uw voorvoet.
 • Voor een goede afwikkeling is een soepele zool belangrijk. U moet de zool van de schoen in uw hand kunnen buigen bij de voorvoet.
 • Kijk dat er over pijnlijke plekken op uw voet geen stiksels, versiersels of naden lopen. Deze geven niet mee.
 • Voel eventueel ook met uw handen in de schoen om te kijken of deze glad is afgewerkt.

Er wordt wel eens gezegd dat schoenen uitlopen, maar dit is niet correct. Een schoen wordt niet groter tijdens het dragen. Als u een te kleine schoen koopt, zal deze altijd te klein blijven. Wel is het zo dat het bovenleer soepeler wordt tijdens gebruik. Het past zich aan, aan het model van uw voeten. Als u twijfelt over de schoenen, koop ze dan liever niet. Te kleine schoenen zullen pijnklachten gaan veroorzaken.