podotherapie vergoeding

Het einde van het jaar is voor veel mensen een moment om hun zorgverzekering na te gaan. Bijvoorbeeld om te kijken of ze voldoende dekking krijgen bij de zorg die zij nodig hebben. Of dat er mogelijk van zorgverzekeraar gewisseld moet worden of van aanvullend pakket. Als u steunzolen draagt of podotherapie nodig heeft, is het aan te raden om te kijken wat uw verzekering hiervoor vergoed. We vertellen u graag meer over podotherapie vergoeding.

Podotherapie vergoeding: basisverzekering

Uit de basisverzekering is podotherapie vergoeding alleen in bepaalde gevallen mogelijk. U kunt uw verzekeringspolis erop na slaan om te kijken wanneer dit mogelijk is. Over het algemeen worden behandelingen door een registerpodoloog en podo posturaal therapeut vergoed uit de aanvullende verzekering. Hierdoor gaan deze kosten dus niet ten kosten van uw eigen risico. Ook is een verwijzing van bijvoorbeeld een huisarts of specialist niet meer nodig om een bezoek te brengen aan een voetspecialist en gebruik te kunnen maken van de podotherapie vergoeding.

U heeft geen verwijzing nodig voor een afspraak bij een voetspecialist

Podotherapie vergoeding: aanvullende verzekering

Als u een aanvullende polis bij uw zorgverzekering afneemt, is het goed om op een aantal punten te letten. Zo komt u niet voor verrassingen te staan bij podotherapie vergoedingen. Er zijn verzekeraars die een totaalbedrag voor voetzorg hebben. Zo kan de vergoeding samenvallen met de behandelingen van een pedicure. Of juist samen met hulpmiddelen voor voeten of steunzolen. Het is dus goed om te beseffen dat ook andere behandelingen van voetspecialisten zoals de pedicure van dit bedrag vergoed worden.

De podotherapie vergoeding gebeurt uit de aanvullende verzekering en gaat niet ten koste van het eigen risico

Let bij het afsluiten van een aanvullende verzekering voor podotherapie vergoeding op:

  • de hoogte van de premie
  • welk percentage de podotherapie vergoeding is
  • wat de maximale vergoeding is voor podotherapie en bijvoorbeeld steunzolen
  • of er aanvullende voorwaarden zijn voor een vergoeding

Verzekeringsoverzicht

Op onze website vindt u een verzekeringsoverzicht voor podotherapie vergoedingen. Hier kunt u makkelijk uw verzekering en polis selecteren. Vervolgens wordt de vergoeding die u binnen die polis ontvangt aangegeven. Als u hier vragen over heeft, kunt u altijd contact opnemen met uw zorgverzekeraar.