Hoe zit het nu in de podowereld? Wie doet wat? En wordt het vergoed? Podologen, registerpodologen, podotherapeuten, podo posturale therapeuten – het zijn allemaal behandelaars om via de voetstand houdingsgerelateerde klachten aan te pakken zoals enkel, knie, heup, rug en nek. Om precies te weten te komen wat een ieder doet, verwijzen we u graag naar onze pagina waar het allemaal uitgelegd wordt.

Samenvoeging van disciplines

Zelf pleit ik ervoor om deze groep, die feitelijk de voet als uitgangspositie ziet, bij elkaar te krijgen. Een landelijke opleiding waarin anatomie neurologie en fysiologie tot de basis behoren en als opstap dienen voor de mogelijkheid tot specialisaties. Zet van elke groep energieke leden in, die klaar zijn met de onderlinge strijd en als hogere doel een Europees tellende opleiding en erkenning zien.

Hiermee bereik je een uniformer geheel die voor zowel client als zorgverzekering helderheid en duidelijkheid verschaft. Dus niet tegen die berg opkijken maar er overheen. Tevens een groep / commissie creëren om uit te rekenen wat dit ons aan zorgpremie reductie op gaat leveren. We cross that bridge when we come to it.