sportsteunzolen voetbal

Tijdens het sporten is een optimale pasvorm van uw sportschoen van groot belang. Als u bijvoorbeeld aan het voetballen bent, dan moet de voetbalschoen goed aansluiten, maar ook direct een optimaal comfort bieden. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw kinderen als die voetballen. Helaas gaat dit in veel gevallen nog steeds fout. Veel voetballers ondervinden voetklachten doordat ze gebruikmaken van voetbalschoenen met een onjuiste pasvorm. Hierdoor krijgen ze uiteindelijk last van pijnklachten in de voeten, heupen en onderrug. Gelukkig zijn deze pijnklachten gemakkelijk te voorkomen met aangepaste voetbalschoenen.

Welke voetbalschoen is geschikt?

Elk persoon heeft een andere voet. Hierdoor is het per persoon verschillend welke voetbalschoen het beste bij zijn of haar behoefte past. De ene persoon heeft een smalle voetbalschoen nodig, terwijl de andere persoon belang heeft bij een extra brede voetbalschoen.

Doordat voetbalschoenen van bekende merken vaak op de ‘standaardvoet’ ontworpen wordt, kan het voorkomen dat de standaard voetbalschoenen helemaal niet aansluiten bij uw behoeftes. Bij Goessens zijn we gespecialiseerd in het geven van persoonlijk advies rondom de individuele voetbalschoen. Hierdoor bent u verzekerd van de beste voetbalschoen, aangepast aan uw voeten.

Steunzolen in voetbalschoenen

Steunzolen worden in de volksmond ook nog geregeld inlegzolen genoemd. Aangepaste steunzolen kunnen een zeer positieve impact hebben op de prestaties en het comfort tijdens het voetballen. De steunzolen zijn namelijk speciaal ontworpen om de voetboog te ondersteunen, de schokken te absorberen en om de druk gelijkmatig te verdelen. Hierdoor zijn de steunzolen ideaal om pijnklachten te voorkomen tijdens het voetballen. Steunzolen die speciaal voor gebruik tijdens sporten zijn bedoeld, worden ook wel sportsteunzolen genoemd.

Vooral tijdens het voetballen wordt er veel van uw voeten gevraagd. De snelle bewegingen, de plotse stopt en de snelle draaibewegingen kunnen al snel leiden tot overbelasting. Het dragen van steunzolen kan helpen om de stand van de voet te corrigeren. Hierdoor krijgt uw voet een stabiele basis in de schoen, waardoor het risico op blessures verminderd wordt. Daarnaast kunnen steunzolen ook zorgen voor een betere balans op het voetbalveld.

De juiste steunzolen voor uw voetbalschoenen

De juiste steunzolen zijn dus enorm belangrijk in uw voetbalschoen. Bij Goessens Podologie meten we daarom uw voet op, waarna we steunzolen op maat maken. Deze dunne en effectieve steunzolen zijn speciaal ontworpen voor uw voetbalactiviteiten. Er wordt gekeken naar de specifieke vorm en de behoefte van uw voet. Doordat de steunzolen geheel op maat gemaakt worden, sluiten ze aan bij uw eigen specifieke behoeften.

Wij helpen niet alleen volwassenen, ook kinderen kunnen wij voorzien van (sport)steunzolen. Neemt u voor mee informatie vooral contact met ons op.